• FIGYELEM - VÁLTOZÁS!!!

          • Tisztelt Szülők,

            az egészségügyi nyilatkozatot a tegnapi nap folyamán módosították.

            Íme az új nyilatkozat, kérjük holnap ezt hozzák magukkal kitöltve a diákok.

            Megértésüket köszönjük!

            Mgr. Hrubá Ildikó, igazgatónő

             

            https://www.minedu.sk/data/att/17857.pdf

             

          • Pályázatot nyertünk!

          • Nadácia Volkswagen Slovakia

            S radosťou oznamujeme schválenie podpory pre tri vybrané školy. Základné školy v Rejdovej a Budovateľská v Snine a Spojená škola v Okoči získajú financie v celkovej výške 27 000 eur na realizáciu bezbariérového riešenia pre svojich imobilných žiakov.  Okrem stoličkového výťahu im pomôžeme zriadiť napríklad hygienickú miestnosť pre telesne znevýhodnených, bezbariérovú úpravu sociálnych zariadení či zabezpečiť špeciálne rehabilitačné a kompenzačné pomôcky.  Tešíme sa, že v spolupráci s Asociáciou pomoci postihnutým - APPAžiakom aj týchto škôl uľahčíme ich cestu za vzdelaním.

          • FIGYELEM!!!

          • Az iskola igazgatónője értesíti a kedves szülőket és a diákokat, hogy október 26-tól az alapiskola 5-9 évfolyam tanulói és a szaktanintézet diákjai távoktatásban részesülnek. Az alapiskola 1-4 évfolyam tanulói számára az iskolalátogatás kötelező, tehát az oktatás az iskolában folytatódik tovább. A napközi és internátus működéséről hétfőn délelőtt tudunk információt nyújtani.

          • Internátus - Egészséges életmód hete

          • Do galérie Internátus - Egészséges életmód hete boli pridané fotografie.

            Október 6.-án az internátus diákjai sem tétlenkedtek, mozgással és játékkal töltötték a délutánt.

            Október 8.-án pedig egy tartalmas előadást követően az egészséges életmóddal kapcsolatos szórejtvényeket oldottak a diákok. Mindeki jól érezte magát, sok hasznos információval lett gazdagabb.

          • Egészséges életmód hete

          • Do galérie Egészséges életmód hete boli pridané fotografie.

            Október 5-9.-ig napjaink az egészséges életmódról szóltak. Jobban odafigyeltünk arra, hogy mit eszünk és iszunk.

            A felső tagozat tanulói osztályonként bemutattak 1-1 vitamint plakát formájában, melyek a hét utolsó napján felkerültek a folyosó falára.

          • Magyar népmese napja

          • Do galérie Magyar népmese napja boli pridané fotografie.

            Benedek Elek születésnapján immár hagyomány, hogy iskolánk is ezt a napot a magyar népmeséknek szenteli. Idén a felső tagozat tanulóinak egy népmesét kellett figyelmesen meghallgatni, majd a mesével kapcsolatos feladatokat írásban ill. ügyességileg teljesíteni.

            A nap fénypontja A kiskakas gyémánt félkrajcárja c. mese volt iskolánk pedagógusainak az előadásában. A siker természetesen nem maradt el, az előadásnak hatalmas sikere volt a gyerekek és felnőttek körében egyaránt.

          • Európai sporthét

          • Do galérie Európai sporthét boli pridané fotografie.

            2020. szeptember 23 - 30. között került megrendezésre iskolánkban az Európai sporthét, melyen 5-9. évfolyamos diákjaink különböző mozgásos ill. sporttevékenységeken vettek részt. A képek magukért beszélnek, mindenki megtalálta a kedvenc sporttevékenységét.

            1. nap - Terepfutás

            2. nap - Kidobó

            3. nap - Ugrálókötél maraton

            4. nap - Mozgásformák zenére

            5. nap - Sportjátékok

          • FIGYELEM!!!

          • Tisztelt Szülők!

             

            Az Egyesített Iskola igazgatósága a  Szlovák Köztársaság Oktatási, Tudományos, Kutatási és Sportminisztériuma által kiadott rendelete alapján a következő fontos intézkedésekre hívja fel szíves figyelmüket:

            2020. szeptember 2-től az iskolalátogatás kötelező mindenki számára.

            2020. szeptember 2-14. között az alsó tagozat osztályaiban a védőmaszk használata ajánlott, de nem kötelező, viszont az osztályon kívül kötelező.

            2020. szeptember 2-14. között a felső tagozat osztályaiban és az iskola épületében a védőmaszk használata kötelező.
            Minden tanuló köteles bebiztosítani saját részre papírzsebkendőt, törlőkendőt és 2 védőmaszkot. (A bennlakásos tanulók számára legalább 3 védőmaszkot.)

            A reggeli érkezéskor minden tanuló számára kötelező a kéz fertőtlenítése és a testhőmérséklet mérése- amennyiben a tanulónál hőemelkedést észlelünk, a szülő köteles gyermekét elvinni az iskolából. 

            Amennyiben a szülő gyermekén a COVID 19 jeleit észleli, telefonon köteles jelenteni az iskola igazgatóságán és a gyermekorvosnál!!!

            A szülő nem léphet be az iskola épületébe!!! Szükség esetén telefonon lépjen kapcsolatba az osztályfőnökkel vagy az iskola titkárságán érdeklődjön! Az iskola telefonszáma: 031/555 81 17

            A tanulót az iskolai klubból a szülő az udvaron veszi át, ill. telefonon kéri ki a csoport vezetőjétől.

            A tanuló 2020. szeptember 2-án leadja, ill.megkapja  a 2 kitöltött egészségügyi nyilatkozatot - ha 3 napnál többet hiányzik a tanuló , a nyomtatványt újra ki kell tölteni és leadni. 

            Az egészségügyi nyilatkozatokat a következő linkre kattintva letölthetik:

            https://www.onkormanyzas.sk/letoltes/rendeletekmintak/202008271523590.17078_sk-hu_(2020.08.26.).pdf?fbclid=IwAR2KsjwUdzqPW7XCO7wA-66DR0xkmNw04nh7eBk2dL-i71ONuTSy9xLghp4

            https://www.onkormanyzas.sk/letoltes/rendeletekmintak/202008271525330.17079_sk-hu_(2020.08.26.).pdf?fbclid=IwAR0MMZjDjXpmKJ7fDXeyaz1x1Po0XwABNV5GERbYgb0zWnnw5HW7qb7-cDw

          • Oznam - Értesítés

          • Vážení rodičia,vzhľadom na to, že Ste neprejavili záujem o návštevu školy Vašich detí od 01.06.2020, vzdelávanie bude naďalej pokračovať dištančnou formou do konca školského roku 2019/2020.

            Tisztelt Szülők,mivel az Önök részéről nem volt kellő érdeklődés, igény a június 1-jei iskolanyitással kapcsolatban, ezért iskolánkban az oktatás továnbbra is távoktatás formájában folytatódik a 2019/2020 tanév végéig.Megértésüket és együttműködésüket továbbra is köszönjük.

            Tisztelettel: Mgr. Tomáš Erzsébet, igazgatónő

          • FONTOS INFORMÁCIÓ!!!

          • Oznámenie o obnovení školského vyučovania

             

            Minister školstva, vedy, výskumu a športu v súlade s opatrením Úradu verejného zdravotníctva SR č. OLP/4204/2020 z 22. 5. 2020 s účinnosťou od 1. júna 2020 umožnuje obnovenie školského vyučovania pre žiakov prípravného ročníka a prvého až deviateho ročníka špeciálnych základných škôl a prevádzku školských klubov detí, ak tak rozhodne zriaďovateľ školy.

            Podmienkou nástupu do školy je vyplnené a podpísané čestné prehlásenie zákonného zástupcu o zdravotnom stave žiaka (tlačivo v prílohe).

             

             

            FONTOS INFORMÁCIÓ!

             

            Tisztelt Szülők!

             

            Az oktatási miniszter a Szlovák Köztársaság Egészségügyi Hivatala által 2020. május 22-én kiadott OLP/4204/2020 sz. rendelet alapján, 2020. június 1-jei hatállyal engedélyezi  az iskolában történő oktatás folytatását a speciális alapiskolák előkészítő és az 1-9 évfolyama számára, valamint az iskolai klubok működését, az iskola fenntartójának beleegyezésével.

            Az iskolában való oktatás feltétele a törvényes képviselő kitöltött és aláírt  nyilatkozata a tanuló egészségi állapotáról (nyomtatvány a mellékletben).  

             

            Mivel az iskola ÖNKÉNTES alapon indul, a szülők eldönthetik, élnek-e a lehetőséggel, ezért az első körben felmérést kell végeznünk, hogy kik azok, akik iskolába jönnek.

            •  
            • A júniusi hónapban az oktatás módosított órarend szerint fog történni
            • A tanítás az 1-4 évfolyam tanulói számára 7.50-től 11.25-ig (4 tanítási óra)  , az 5-9 évfolyam tanulói számára pedig 7.50 -től 12,20-ig (5 tanítási óra) fog tartani.
            •  Kellő érdeklődés esetén az iskolai klub szintén működni fog, valamint az iskolai étkezde is.
            • Ha a visszejlezés után úgy alakul, akkor egy csoportot több évfolyam tanulói is alkothatnak, ők az egész hét folyamán ugyanabban az osztályteremben tartózkodnak majd, ugyanazzal a pedagógussal. A csoportok összetételét az adott hét folyamán nem változtatjuk meg. A csoportok találkozását a minimálisra szűkítjük.
              Megfelelő időjárás esetén a szabad levegőn, az iskolaudvaron való tartózkodást fogjuk előnyben részesíteni.
            • Az iskolai internát továbbra is zárva tart!!!

            Fontos!!!

            • A szülőnek az iskolalátogatás megkezdésével le kell adnia egy becsületbeli nyilatkozatot gyermeke egészségi állapotával kapcsolatban. Ha gyermeke ezt követően 3 vagy több tanítási napot hiányzik az iskolából, a nyilatkozatot ismét be kell adnia.
              • A tanulót az iskolába csak a törvényes képviselője kísérheti el, vagy a vele egy háztartásban élő családtagja.
              • A szülők (vagy a fent nevezett családtagok) csak az iskola bejáratáig kísérhetik gyermeküket, ők nem jöhetnek be az iskola épületébe.
              • Minden gyermeknek védőmaszkban kell érkeznie, de az osztályban ezt már nem kell viselnie, továbbá a szülők kötelesek minden napra még egy maszkot és papírzsebkendőt bebiztosítani gyermeküknek.
              A reggeli testhőmérséklet mérését és a tanulók kézfertőtlenítését az erre kijelölt pedagógusok biztosítják be. A nap további részében a gyermekek szappannal mosnak kezet és papírtörlővel törölköznek.
               
            • Azon tanuló részére, akik nem fognak  június 1-vel belépni az iskolába, az oktatás továbbra is a már megszokott távoktatás formájában történik.
          • Fontos információ!

          • Tisztelt Szülők!

             

            Értesítjük Önöket, hogy a szlovák kormány május 18-i döntése értelmében 2020. június 1-jén iskolánk 1-5. évfolyamában újraindul az oktatás. Az iskolapadokba csak a higiéniai óvintézkedések betartása mellett ülhetnek vissza a diákok.

            Mivel az iskola ÖNKÉNTES alapon indul, a szülők eldönthetik, élnek-e a lehetőséggel. Ezért az első körben felmérést kell végeznünk, hogy kik azok, akik iskolába jönnek. Az 1-5. évfolyam osztályfőnökei felhívják Önöket telefonon ezzel a kérdéssel, melyre kérem mielőbb válaszoljanak a szervezési feladatok végett.

             

            A tanítás reggel 8.00 órától 12.00-ig tartana. Az ebédet ,ha a szülő igényli gyermeke számára, biztosítva lenne.

             

            Az iskolai internát továbbra is zárva tart!!! Ezért a diákoknak minden nap 12.00 órakor el kell hagyniuk az iskolát.

             

            Fontos információk:

            • Iskolába érkezve – június 1-jén – nyilatkozatot kell leadni arról, hogy a gyermek nem volt beteg. Ezt a nyomtatványt eljuttatjuk Önökhöz.

            • Arcmaszkban kell érkezni– plusz 1 arcmaszknak kell lenni a tanulónal – de az osztályban már nem kell viselni. Az osztálytermen kívül viszont kötelező lesz a viselése.

            • Minden reggel megmérjük a gyermek lázát.

            • A tanítás előtt mindenki kézmosással indít.

            • A felnőttek csupán a bejáratig kísérhetik gyermeküket, az iskola épületébe nem léphetnek be.

            • Az oktatásban hangsúly az ismétlésen, az eddig tanultak rögzítésén lesz.

            • A tantermek folyamatosan, de napi 2x biztosan fertőtlenítve lesznek.

            Tisztelt Szülők, kérjük Önöket, hogy legkésőbb május 21-ig (10.00 óráig) jelezzék az osztályfőnöknek, hogy gyermekük június 1-jével megkezdi-e az iskolát!

             

            A 6-9. évfolyam és a szaktanintézet tanulói részére a minisztérium döntése értelmében folytatódik a távoktatás.

             

            Köszönjük az együttműködést!

             

            Tisztelettel: Tomáš Erzsébet, igazgatónő