• Oznam - Értesítés

          • Vážení rodičia,vzhľadom na to, že Ste neprejavili záujem o návštevu školy Vašich detí od 01.06.2020, vzdelávanie bude naďalej pokračovať dištančnou formou do konca školského roku 2019/2020.

            Tisztelt Szülők,mivel az Önök részéről nem volt kellő érdeklődés, igény a június 1-jei iskolanyitással kapcsolatban, ezért iskolánkban az oktatás továnbbra is távoktatás formájában folytatódik a 2019/2020 tanév végéig.Megértésüket és együttműködésüket továbbra is köszönjük.

            Tisztelettel: Mgr. Tomáš Erzsébet, igazgatónő

          • FONTOS INFORMÁCIÓ!!!

          • Oznámenie o obnovení školského vyučovania

             

            Minister školstva, vedy, výskumu a športu v súlade s opatrením Úradu verejného zdravotníctva SR č. OLP/4204/2020 z 22. 5. 2020 s účinnosťou od 1. júna 2020 umožnuje obnovenie školského vyučovania pre žiakov prípravného ročníka a prvého až deviateho ročníka špeciálnych základných škôl a prevádzku školských klubov detí, ak tak rozhodne zriaďovateľ školy.

            Podmienkou nástupu do školy je vyplnené a podpísané čestné prehlásenie zákonného zástupcu o zdravotnom stave žiaka (tlačivo v prílohe).

             

             

            FONTOS INFORMÁCIÓ!

             

            Tisztelt Szülők!

             

            Az oktatási miniszter a Szlovák Köztársaság Egészségügyi Hivatala által 2020. május 22-én kiadott OLP/4204/2020 sz. rendelet alapján, 2020. június 1-jei hatállyal engedélyezi  az iskolában történő oktatás folytatását a speciális alapiskolák előkészítő és az 1-9 évfolyama számára, valamint az iskolai klubok működését, az iskola fenntartójának beleegyezésével.

            Az iskolában való oktatás feltétele a törvényes képviselő kitöltött és aláírt  nyilatkozata a tanuló egészségi állapotáról (nyomtatvány a mellékletben).  

             

            Mivel az iskola ÖNKÉNTES alapon indul, a szülők eldönthetik, élnek-e a lehetőséggel, ezért az első körben felmérést kell végeznünk, hogy kik azok, akik iskolába jönnek.

            •  
            • A júniusi hónapban az oktatás módosított órarend szerint fog történni
            • A tanítás az 1-4 évfolyam tanulói számára 7.50-től 11.25-ig (4 tanítási óra)  , az 5-9 évfolyam tanulói számára pedig 7.50 -től 12,20-ig (5 tanítási óra) fog tartani.
            •  Kellő érdeklődés esetén az iskolai klub szintén működni fog, valamint az iskolai étkezde is.
            • Ha a visszejlezés után úgy alakul, akkor egy csoportot több évfolyam tanulói is alkothatnak, ők az egész hét folyamán ugyanabban az osztályteremben tartózkodnak majd, ugyanazzal a pedagógussal. A csoportok összetételét az adott hét folyamán nem változtatjuk meg. A csoportok találkozását a minimálisra szűkítjük.
              Megfelelő időjárás esetén a szabad levegőn, az iskolaudvaron való tartózkodást fogjuk előnyben részesíteni.
            • Az iskolai internát továbbra is zárva tart!!!

            Fontos!!!

            • A szülőnek az iskolalátogatás megkezdésével le kell adnia egy becsületbeli nyilatkozatot gyermeke egészségi állapotával kapcsolatban. Ha gyermeke ezt követően 3 vagy több tanítási napot hiányzik az iskolából, a nyilatkozatot ismét be kell adnia.
              • A tanulót az iskolába csak a törvényes képviselője kísérheti el, vagy a vele egy háztartásban élő családtagja.
              • A szülők (vagy a fent nevezett családtagok) csak az iskola bejáratáig kísérhetik gyermeküket, ők nem jöhetnek be az iskola épületébe.
              • Minden gyermeknek védőmaszkban kell érkeznie, de az osztályban ezt már nem kell viselnie, továbbá a szülők kötelesek minden napra még egy maszkot és papírzsebkendőt bebiztosítani gyermeküknek.
              A reggeli testhőmérséklet mérését és a tanulók kézfertőtlenítését az erre kijelölt pedagógusok biztosítják be. A nap további részében a gyermekek szappannal mosnak kezet és papírtörlővel törölköznek.
               
            • Azon tanuló részére, akik nem fognak  június 1-vel belépni az iskolába, az oktatás továbbra is a már megszokott távoktatás formájában történik.
          • Fontos információ!

          • Tisztelt Szülők!

             

            Értesítjük Önöket, hogy a szlovák kormány május 18-i döntése értelmében 2020. június 1-jén iskolánk 1-5. évfolyamában újraindul az oktatás. Az iskolapadokba csak a higiéniai óvintézkedések betartása mellett ülhetnek vissza a diákok.

            Mivel az iskola ÖNKÉNTES alapon indul, a szülők eldönthetik, élnek-e a lehetőséggel. Ezért az első körben felmérést kell végeznünk, hogy kik azok, akik iskolába jönnek. Az 1-5. évfolyam osztályfőnökei felhívják Önöket telefonon ezzel a kérdéssel, melyre kérem mielőbb válaszoljanak a szervezési feladatok végett.

             

            A tanítás reggel 8.00 órától 12.00-ig tartana. Az ebédet ,ha a szülő igényli gyermeke számára, biztosítva lenne.

             

            Az iskolai internát továbbra is zárva tart!!! Ezért a diákoknak minden nap 12.00 órakor el kell hagyniuk az iskolát.

             

            Fontos információk:

            • Iskolába érkezve – június 1-jén – nyilatkozatot kell leadni arról, hogy a gyermek nem volt beteg. Ezt a nyomtatványt eljuttatjuk Önökhöz.

            • Arcmaszkban kell érkezni– plusz 1 arcmaszknak kell lenni a tanulónal – de az osztályban már nem kell viselni. Az osztálytermen kívül viszont kötelező lesz a viselése.

            • Minden reggel megmérjük a gyermek lázát.

            • A tanítás előtt mindenki kézmosással indít.

            • A felnőttek csupán a bejáratig kísérhetik gyermeküket, az iskola épületébe nem léphetnek be.

            • Az oktatásban hangsúly az ismétlésen, az eddig tanultak rögzítésén lesz.

            • A tantermek folyamatosan, de napi 2x biztosan fertőtlenítve lesznek.

            Tisztelt Szülők, kérjük Önöket, hogy legkésőbb május 21-ig (10.00 óráig) jelezzék az osztályfőnöknek, hogy gyermekük június 1-jével megkezdi-e az iskolát!

             

            A 6-9. évfolyam és a szaktanintézet tanulói részére a minisztérium döntése értelmében folytatódik a távoktatás.

             

            Köszönjük az együttműködést!

             

            Tisztelettel: Tomáš Erzsébet, igazgatónő